CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Thursday 19 May 2016

Scrisoare către președintele Iohannis. Cu confirmare de primire. (4179 views)




Klaus Iohannis, în Occident se muncește mult, se vorbește puțin, iar Fiscul nu este doar un basm cu Cenușărese. Din anii '90, România pe care o știi este condusă cu vorbe, e clădită pe vorbe, produce vorbe, se screme vorbe și dacă ar putea să ambaleze vorbe, ar face un minister special pentru exporturi. Palavrele au devenit viciu, Iohannis, iar amarul cancerului o dă mereu dulceața unui viciu.

Iohannis, în Occident, decontul nejustificat de 50 de euro al unui parlamentar produce un scandal și o investigaţie. Tu nu uita de aceea că Parlamentul tău trebuie să fie un Templu al zeilor și nu anticamera Penitenciarului Rahova. Dacă Senatul lui Călin Popescu- Tăriceanu găzduiește negocieri de șpăgi de milioane lei, închide-l, du-l la nebuni, cheamă un sobor regulamentar de preoți și procurori pentru afurisenie și instituie carantina.
Iohannis, în Occident, furtul unui inel se pedepsește cu opt ani de închisoare cu executare. Să ții minte veșnic și să lași Justiția să lucreze pe confiscarea marilor averi ilegale: primul milion de lei nedeclarat la Fisc de un bogat al României produce 10.000 de săraci în țara ta și 1000 de români în căutarea unui loc de muncă în Germania.

Iohannis, Occidentul este bogat fiindcă are autostrăzi. Să-ți notezi în agendă și s-o rogi pe doamna Carmen să-ți amintească simplul fapt că, dacă din 1990 încoace fiecare parlamentar ar fi înfipt o piatră în pământ, România avea azi autostrăzi până pe Marte. Cu o notiță de subsol în agenda ta, Iohannis: nu s-au făcut autostrăzi fiindcă banii publici au hrănit luxul de la Parlament, de la Guvern, de la Președinție, de la instituţii ruinate precum TVR, de la agenții guvernamentale, Justiție sau baroni locali, de la fondul destinat pensiilor speciale sau salariilor nesimţite din Regiile de stat falimentare.

Nimeni din Occident nu s-a oferit să importe o mega-moschee din Turcia, Iohannis, fiindcă acea țară e cunoscută ca fiind condusă semi-dictatorial, cu ziariști închiși, cu civili reprimați în stradă, cu

acuzații de sprijin tacit al terorismului din Siria. Ai făcut-o tu, dragă Iohannis și orice cerșetor cu facultatea terminată de la gura de metrou Piața Romană ți-ar confirma că asta nu seamănă a act politic, ci a act de sluj la Înalta Poartă. Pentru alte vizite la Istanbul, să nu uiți, Iohannis, să ceri în prealabil un raport despre Turcia de la numeroşii tăi consilieri- cei plătiți din impozitul pe profit al cerșetorului de la Piaţa Romană.

Aroganța Occidentului, dragă Iohannis, pleacă direct din prosperitatea sa, iar prosperitatea sa este sprijinită pe strictețea sa. Să rememorezi așadar că românii nu se vor bogați în ceruri, dar săraci pe pământ și că și-ar dori și ei o țară strictă și prosperă, guvernată de lege și nu de haos.
Nu este greu să fii președinte de țară, Klaus Iohannis, când țara ta merge din inerție, singură, după cum a fost dânsa croită. Fă un experiment și desființează Președinția, Guvernul și Parlamentul pentru o lună, vei fi entuziasmat. România va funcționa în continuare, dar mult mai aerisită. Cheltuielile publice abuzive vor deveni amintiri, arestările pe marea corupție vor scădea cu minimum 70%, productivitatea muncii va crește cu 25%, lumea va reîncepe să creadă în democrație, Statele Unite vor ridica vizele pentru români.

Iohannis, pentru mulți dintre cei cu care schimbi tu zilnic zâmbete, rictusuri și opinii politice, țara este doar pretext de salariu și de folos necuvenit. Din anii '90, de pe vremea lui Ion Iliescu, țara pe care o conduci a fost croită să meargă din inerție pe corupție: dacă voiai un pahar cu apă, niște aer curat sau o diplomă de universitar, dădeai o șpagă și le aveai. Din anii '90, din vremea lui Ion Iliescu, românii au trăit cu corupția în pat. Așa au fost ei învățați de Sistemul politic, cu tot cu Justiția care dormea în pod, că această Corupție ar fi sora mai mică și mai înstărită a Democrației. De atunci și până azi, România a mers din acea inerție fiindcă așa a simțit metabolismul ei, de țară bolnavă, că se simte bine.

Seduși și abandonați de corupție, românii au rămas și azi, în 2016, la coada Europei, cu un salariu minim garantat pe economie de 1 liră britanică pe oră. Inerția din vremea fostului - să-i spunem- președinte Ion Iliescu funcționează și azi, și aceleași găști aristocrate din garnitura Tăriceanu, Dragnea, Isărescu, Popescu- Piedone, Vosganian, Hașoti ş.a. anunță că lucrează pentru români, se fac că lucrează pentru români, fac interviuri că lucrează pentru români. Produc vorbe.

Iohannis, când tu ai fost plecat, eu eram sosit. Și invers. Am aflat târziu că ești președinte de țară și popor. Mi-am spus că e bine: când românii clădeau case din chirpici în câmpia Dunării, sașii zideau în piatră, în Transilvania. Klaus Iohannis, lasă vizitele. Construiește, cât încă mai ai unde. Merci, Papa!

(foto:  Ziarul  Românesc, Londra, UK)

2 comments:

Anonymous said...

hahaha, cat inca mai ai unde johannes.. nu pleaca romanicka nicairi, linishtit. n-o lasa astia sa plece ca nu ar mai avea baetzii unde sa suga

Ace_Ventura's CopyRight said...

bv , frumos articol .