CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Wednesday, 11 May 2016

Specialiştii în bârfe de la Antena 3, la un pas de fâs de război cu DNA (124 views)


Despre pseudo-jurnalismul practicat de unii reprezentanţi mass-media la trustul de presă Intact s-a mai scris. Antena 3 ar putea lansa un partid al pensionarilor şi al cefelor late în doar câteva ore (vezi foto alăturat- sursa hotnews), dar de bun-simţ ar fi să lanseze  şi ştiri cu acoperire în realitate. Un ziarist de la revista Kamikaze i-a numit de curând "sub-oameni" pe unii oameni de la A3 şi, în context, te gândeşti că evoluţionismul în presă o fi pornit direct din curtea marelui întemniţat Dan Voiculescu- întrebarea care rămâne, însă, ar fi: maimuţa din om sau omu' din maimuţă? Să te consideri jurnalist dar să te adapi din profitul patronului tău, care a fost informator al Securităţii şi care execută în prezent şi o pedeapsă cu închisoarea pentru fapte de corupţie, iată cestiuni care descriu de-nedescrisul la A3. Când bârfa şi lipsa de documentare devin instrumente de lucru pentru unii de la Antena 3, nu mai suprinde că presa românească pe ansamblu, a pierdut enorm din prestigiu, în ţară şi peste hotare. Evident, desfiinţarea mediatică a celor care au legătură cu punerea sub acuzare a unor "personalităţi" de la sus-numitul trust de presă nu are nimic de-a face cu libertatea de expresie, dar rememorează practici triste, de
genul OTV, care în lumea civilizată au apus demult. Redăm în continuare un Comunicat DNA care descrie, practic, o zi "normală" de lucru pentru alde Gâdea, Badea, Grecu şi gaşca de gurişti din jurul  lor: au zis şi  dânşii ceva în microfon, da' cică nu s-au informat suficient. 


          Cu referire la afirmaţiile mincinoase şi denigratoare făcute la emisiunile „În gura presei” şi „Sinteza zilei”, transmise la data de 4.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următorul punct de vedere al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA: 

„Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane - directori şi acţionari ai Trustului Intact – au fost trimişi în judecată, a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcţia de procuror şef al DNA . Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar.

Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei . Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.

Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale”.

No comments: