CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Saturday 11 June 2016

Scrisoare către Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Demodat. Pardon, Social Democrat. (1) (2817 views)

Liviu Dragnea, trimitem această scrisoare cu un poștaș orb și o timbrăm cu un timbru literar. 2000 de ani dacă va face pe drum acest mesaj, te va găsi probabil tot în fruntea PSD-ului, mumificat alături de nea Ion (Nelu) Iliescu și glorificat de aceiași pensionari semi-senili și de aceleași cefe-late. În gașca voastră de opinie pe care jurnaliștii o intitulează pretențios Partid, o minoritate va da mereu din cap- în semn că știe totul, iar o majoritate va da mereu din cap în semn că înțelege totul. Prezumtiv,  majoritatea se va plânge mereu de picioare- fiindcă sunteți prin natura voastră, împărțiți în savanți politici și sclavi de opinie, iar sclavii trebuie să alerge uneori pentru a da dovadă că înțeleg ideile savanților.

Scrisoarea aceasta îți va spune ceea ce știi, Dragnea: dacă tu, Liviu Dragnea, ai fi vreodată plătit pentru ceea ce nu știi, nu ar fi suficient nici Tezaurul României de la Moscova pentru fluturașul tău de salariu.

Liviu Dragnea, pe vremea lui Vlad Țepeș sau a năvălirilor tătare, românii se retrageau în peșteri. Azi, pe vremea lui Dacian Cioloș sunt retrași în depozite, spitale, garaje, fabrici de becuri din Franța, Anglia, Spania sau Germania: tac, muncesc, produc bani, îndură umilințe, duc dorul copiilor. Trimit bani în țară, Dragnea, sprijină fără să știe, un leu leșinat- moneda națională a României. Ultimul român calificat care a plecat la muncă "afară" nu a mai închis gazele și curentul electric în țară, fiindcă oricum, au rămas la București, să consume, Liviu Dragnea, Partidul PSD, corurile de votanți-pensionari și de cefe-late. Și alți consumatori, Dragnea. Din 2009 pînă în 2014, românii au trimis acasă aproape 29 miliarde de euro- aproape un buget consolidat al României. Banii aceștia nu au fost fantome, Dragnea, banii au fost cash. Un sfertodoct primitiv de la Antena 3, un anume Badea, ar fi afirmat că românii din diaspora trimit bani în țară "pentru biscuiți". Cu 29 de miliarde euro, Liviu Dragnea, își puteai trage o autostradă numai din biscuiți cu cremă și napolitane până la casa ta din Teleorman. Când ți-ar fi sosit lăudătorii la vreo onomastică, aceia n-ar fi crăpat de foame niciodată. Dar în timp ce banii diasporei au păstrat sau creat locuri de muncă în România, banii țării s-au dus pe pensiile speciale, pe excursiile parlamentarilor, pe găurile financiare de la TVR, pe luxul lui Dragnea sau Tăriceanu, pe luxul instituției-parazit numită Parlament. Toate acestea, promovate puternic de partidul tău primitiv, PSD.

Dragnea, vorbim aici despre aceiași români- "fantome" retrași peste hotare din fața Sistemului românesc- un Sistem mafiotizat, hrănit prin patroni și politicieni corupți, prin lătrăii la comandă din mass-media, prin imbecilii, ticăloșii, nepoții, cuscrii și naivii din administrația publică. La București, o șpagă de angajare la o firmă e un ou, iar ca să intri "la Stat" dai un bou. La fiecare cinci pași este ceva de dat în România, de preferință
bani: corupția este atot-cuprinzătoare. Dacă Dacian Cioloș, sau Ponta, sau Ungureanu, sau Popescu- Tăriceanu, Bejinariu, Adrian Năstase, Isărescu, Văcăroiu și tot restul armatei de prim-miniștri de mucava care după 1989 nu au reușit să producă în România locuri de muncă decât pentru industria badigarzilor din Gara de Nord, nu era, oare, firesc, ca românii aceștia să se întoarcă spre oamenii din Franța, Germania sau Marea Britanie- ai lui Francois Hollande, Angela Merkel sau David Cameron, care îi chemau la muncă?


Să-ți facem cunoștință, Liviu Dragnea. Românii din diaspora sunt și ei, precum sunt alții- au fibră, și oase, și spaime, și nefericiri, și bucurii mărunte. Sunt buni cetățeni, au viață socială, dau "Bună ziua" și la câini. Lucrează cu oameni din alte țări- albi, negri, verzi, galbeni, stau la intersecția culturilor, învață limbi străine, își socotesc ultimul cent, plătesc taxe, respectă legea, sunt mulțumiți cu traiul lor, oamenii ăștia îți pot fi superiori, ai înțelege asta? Românii aceștia sunt președinți, șefi de Senat sau prim-miniștri la ei în familie, se luptă cu falimentul sau pentru creșterea bugetului intern brut, ei depun moțiuni simple în consilii de familie dacă se lasă de fumat sau nu, iar nevestele le aprobă, ei își numără cenții pentru un abonament de autobuz sau orele până la trezire- la ora 5.00 dimineața se pleacă la muncă în Anglia când în România, pensionarii se pregătesc să stea la coadă pentru a-și plăti taxele. Dragnea, ei sunt românii pe care tu, un condamnat penal la Înalta Curte de Casație și Justiție, i-ai numit "fantome" și împotriva cărora ți-ai lăsat spumițele pe un microfon.

Dragnea, românii din străinătate nu sunt urmașii unor triburi de huni care au vrut cândva să cucerească Roma sau Madrid. Migrația masivă dinspre România spre Occident este un rezultat firesc al existenței- începând cu anii 90, a unei generații de milionari corupți (ei și-au zis "oameni de afaceri"), crescută mare prin somnul Justiției și prin parteneriat mafiotizat cu partidele politice, în sectorul public. După anul 2000, unii dintre ei au început să intre la închisoare, dar răul era făcut. Corupția din "afacerile" cu Statul a blocat slujbe și investiții, a păstrat autostrăzile pe hârtie și a alungat muncitorii specialiști și afaceriștii onești spre alte țări. Justiția nu a învățat nici până azi să confiște rapid marile averi ilegale- apar mereu probleme "procedurale" fiindcă în România nu stau de veghe Alpii, ci munții Carpați, cu Miorița și starea specifică de contemplație: dacă nu crezi, stai la o parolă cu fostul procuror Victor Ponta, colegul tău, și află discret în ce măsură prejudiciul statului este recuperat în dosarul Dan Voiculescu precum și amănunte despre linșajul mediatic la care este supus magistratul care a dat sentința în acest caz, judecătoarea Bogdan.


Liviu Dragnea, acești români au fost alungați de Sistem, perpetuat inclusiv prin partidul tău, prin democrația de mahala pe care ați instaurat-o, prin aceia dintre cățeii de Partid care au transformat țara într-o simplă idee de afaceri. Dacă se poate, fără plata impozitelor. Nu România i-a trimis în exil, ci alți români, înfipți temeinic în Sistem prin Partid. I-au mânat în exil corupția și sărăcia din propria țară, nu neapărat aroganța lor proprie și personală- prin dorința de a trăi mai bine. Dragnea, a fost și sila că țara lor este capabilă, prin incapabilii care o manevrează, doar de promisiuni. Dacă Angela Merkel, însă, oferă unui român un loc de muncă în Germania, cuvine-se și e legal ca olteanul nostru să plătească taxe Germaniei și nu statului confiscat de Mafie numit România.
foto evz.ro

2 comments:

Mariana Stefan said...

Este adevarat.

Lascar Florin Vranceanu said...

Bravo Mesager British