CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Saturday, 9 July 2016

Britanici care luptă din greu. Pentru socialism. (762 views)

Imaginea alăturată ar purta un straniu mesaj: unii britanici luptă greu pentru instaurarea socialismului. Fotografia este luată în timpul unui miting anti-tory desfășurat în Marea Britanie și ne amintește de un banc recent. Când se întâlnesc trei ruși, se pune de o băută cu vodcă. Dacă se întâlnesc trei români, se pune de-o evaziune fiscală. Iar dacă se întâlnesc trei britanici, se pune de o luptă pentru socialism: dacă se poate, un socialism cu măcar două partide politice.

Foto MesBrit (mareste foto cu click) 

1 comment:

Victor Socolovici said...

Si? Charles Fourier ,francezul a definit socialismul utopic .Marx si Englez l-au considerat ca pe un fondator al ideilor socialiste si...feministe. Apoi Robert Owen, britanicul, considerat cafondatoru al ,,cooperatismului''englez. Sa intelegem ca TARILE CARE AU DISTRUS SOCIALISMUL,se intorc la origini? Sa pricep ca ,,lagarul socialist'' creat de capitalisti a fost atat de bun incat ,dupa 25 de ani de la caderea ,,Laboratorului socialist est european'' devine o noau forma de ,,democratie,,?