CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Wednesday 25 May 2016

Cu cine este condusă România: Popescu Tăriceanu, la DNA pentru mărturie mincinoasă (364 views)

Aflat sub jurământ, șeful Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu minte? Cu ce oameni este condusă, prin urmare, țara numită România? Un Comunicat al DNA primit la redacţie informează că a început urmărirea penală faţă de preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu (foto). Omul care conduce una dintre cele mai importante instituţii ale României, Senatul, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Despre Popescu- Tăriceanu ne-am exprimat îndoiala că ar avea calitatea morală de a prezida ședințele Senatului. Un "avocat" de serviciu al unor particulari care au probleme cu Justiția, politician confuz (a încercat retragerea trupelor din Irak fără măcar să informeze aliații americani), critic acerb al Justiției, politician asociat cu lipsa de onoare și traficul de influență (acuzat că a făcut intervenții în favoarea amicului Patriciu pentru Parchet), Popescu Tăriceanu va fi rămas în fruntea bucatelor prin sforării politicianiste și nicidecum fiindcă ar fi fost mai bun, mai pur, mai consecvent, mai loial României decât sunt alții. Nu suntem surprinși de acuzațiile care i se aduc șefului Senatului. Suntem doar surprinși că acest om, căruia (mărturisim) încă nu-i  cunoaștem utilitatea pentru politica românească, mai este implicat prin hazard în decizia asupra soartei a milioane de români. Prezența lui Tăriceanu la conducerea Parlamentului, în viziunea noastră, demonstrează că politica de azi a României nu este departe de cea a anilor '90, când parlamentarii lui Ion Iliescu dădeau cu tifla Justiției. Ne amintim cu duioșie când "coledzii"  mergeau la Parchetul General pentru a protesta împotriva reținerii vreunui membru "marcant"  de partid. Cu politica rămasă în anii '90, România nu poate privi înainte, iar revenirea românilor în țară a românilor din diaspora se amână pe perioadă nedeterminată. Redăm în continuare un extras din Comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, DNA.
         

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea în urmăririi penale față de suspectul

         POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, preşedinte al Senatului, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
         
         În ordonanța procurorilor se arată că, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

         În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicat nr 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.


Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către  Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. (...) 

Aceste declaraţii sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declaraţii ale martorilor, suspecţilor şi alte mijloace de probă). 

         Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

          Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

imagine C Dep.

No comments: