CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Thursday 28 July 2016

Scrisoare către cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Fără confirmare de primire.(2997 views)

Angela Merkel, dacă Barack Obama ar fi avut un mandat de președinte prin anii '40, probabil că Statele Unite ar fi pierdut al doilea război mondial. Căci cum oare ar putea fi azi comentat faptul că, având la dispoziție servicii secrete, soldăței, generali NATO și o întreagă coaliție internațională, Obama nu reușește de doi ani de zile să distrugă organizația criminală numită Statul Islamic (ISIS)? În timp ce împotriva teroriștilor islamiști luptă acum doar femeile kurde și militarii dictatorului sirian Assad, Obama luptă din declarații date pe gazonul verde al Casei Albe. Nici președintele francez Francois Hollande, nu se dezminte: în ultimele 18 luni, un număr de 253 de civili au murit sau au fost răniți în Franța, în atacuri revendicate de ISIS, iar el a promis de fiecare dată riposte dure. Riposte care nu au mai sosit.

Singura modalitate de eliminare a amenințării teroriștilor sunniți ai ISIS (pe care unii sfertodocți din presa occidentală sau românească îi mai denumesc- amară ironie!, "luptători ISIS") ar fi fost capturarea capitalei auto-proclamatului califat ISIS, Raqqa (Siria) și a liderilor săi și desființarea organizației. Fără liderii din Siria, "lupii singuratici" islamiști din Europa, cu creierele spălate de radicali prin unele moschei și locuri de adunare, și-ar fi căutat poate un loc de muncă sau studiu la vreo facultate, renunțând la căutarea unui lider suprem. Președintele Franței, Francois Hollande, a răspuns de fiecare dată, doar cu apeluri la unitate și cu prelungirea stării de urgență. Aiureala, declarațiile belicoase ("Vom lupta ferm împotriva terorismului!") fără acoperire în planul faptelor, dar și poziția constant defensivă față de agresivitatea subiectului numit ISIS a unora precum Angela Merkel sau Barack Obama (încă președinte al SUA) au favorizat și încurajat atentatele în continuitatea lor. Acum nu mai știe nimeni când și cum a debutat această criză, care a scindat deja Europa.

Sunt multe elemente care confirmă că prin Referendumul Brexit, Marea Britanie s-a retras dintr-un organism infectat numit Uniunea Europeană- cel puțin așa sugerează avalanșa de atentate islamiste derulate în ultimele zile pe teritoriul Uniunii Europene. Căci britanicul simplu, din stradă, nu a votat la Brexit neapărat împotriva Uniunii Europene cât împotriva emigrației din țara sa, pe cele trei componente- emigrația dinspre spațiul UE, dinspre Siria- Libia, respectiv, cea posibilă dinspre Turcia. Marea Britanie își va reveni rapid după șocul divorțului de UE, este o națiune puternică. Prin slăbiciunile și ignoranța liderilor săi, UE rămâne însă în corzi în fața unui inamic brutal, care speculează orice slăbiciune. Așa cum se prezintă acum, Uniunea
Europeană este doar un biet colos cu picioare de lut. În spațiul european terorismul a devenit mai banal decât shopping-ul la un magazin de colțul străzii, iar politicile comunitare ale UE parcă ne-o confirmă pe Mama Omida ca asistent universitar al lui Einstein.

Tante Angela Merkel, nici nu se știe dacă noul prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, va mai avea cu cine să negocieze ieșirea Regatului Unit din UE sau accesul britanic la piața unică europeană. Nu se cunoaște exact nici ce viitor va mai avea această piață unică în condițiile în care tot mai multe voci cer închiderea frontierelor statelor europene, sub amenințarea terorismului islamist. Admisia începând din 2014- prin insistența paletei de valori de la UE Angela Merkel, Jean C. Junker, Donald Tusk și Francois Hollande- a aproape 2 milioane de musulmani în Europa- fără un minim control al istoricului și identității lor, a bulversat politicile europene, a influențat nuanțat votul Brexit și, pe alocuri, a oferit "sânge proaspăt" pentru acțiunile terorismului islamic în Europa.


Marea majoritate a refugiaților- politici sau economici- sosiți din Siria, Irak sau Africa în Europa au fost aduși prin traficanți de carne vie, dar NATO, uriașul bloc militar, a devenit un pitic când a fost vorba să intercepteze vasele-pirat. Liderii NATO, plătiți și instruiți să apere frontierele statelor membre, au promis totul dar nu au făcut aproape nimic în acest domeniu, foarte probabil deoarece au existat presiuni din plan politic. Angela Merkel a admis doar de curând că, în masa de refugiați se pot afla și teroriști, dar părinții și rudele victimelor atacurilor din Paris sau Bruxelles au aflat-o cu mult timp înainte. A fost prea târziu.

Cea mai recentă victimă a haosului terorist în care este aruncată Europa prin pasivitatea și politicile satrapilor de la  Bruxelles a fost preotul francez Jacques Hamel, 86 ani: bătrânul a fost înjunghiat în mijlocul unei biserici catolice din Normandia, de doi primitivi- islamiști ai ISIS. Este doar umilința de a înțelege că epoca modernă coabitează azi cu Evul Mediu. Marile nenorociri din istoria umanității au avut nevoie, în general, de două ingrediente: lideri slabi și fanatism. Europa le are din belșug. Nu cunoaște nimeni numele  nenorocirii, poate o să-l afle Angela Merkel, după ce va înțelege că politica se face cu capul, nu cu inima!

(foto- australianationalreview)

2 comments:

Adrian Dobre said...


Ma nenica , mai zapacit da cap , da nu face canci ! Eu credeam ca vrei sa-mi spui ca Merkel nu este nascuta in partea ( controlata de Rusia ). Oricum te iubesc faaaaaaaaaaaaaaaaaaa .


Filip Marius said...

Pentru ca nimeni nu are interesul să oprească circul atâta timp cat ei vând biletele de intrare și popcorn printre rânduri...