CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Saturday, 2 July 2016

Un câine să am, am să-l fac analist. Să latre, să muște, să scheaune trist.(753 views)

România s-a umplut de analiști. De la ruinatul TVR, trecând prin televiziuni private de manea, prin redacții de ziare scrise cu semidocți și ofițeri acoperiți, prin fundații de budoar, cârciumi de cartier sau mitinguri de pensionari semi-senili de susținere a televiziunii Antena 3 (a fostului informator al Securității, Dan Voiculescu) și ajungând la adunarea de ciocoi, suspecți sau cercetați penal cunoscută sub numele de Parlamentul României, țara s-a umplut de analiști. Foarte mulți oameni au devenit analiști, se duc la televiziuni și își dau cu părerea, și vreun plictisit din regia de emisie afișează numele analistului și titlul "acest nene este un analist politic". Nu mai muncește nimeni, toată lumea analizează, toți este analiști. Când va fi invers-  toată lumea merge la muncă și nu mai analizează decât vreo câțiva calificați să fie analiști, cum se întâmplă prin Marea Britanie, Franța sau Germania, doar atunci România va cunoaște creșteri reale de salariu. Trimiteți-l, de-o pildă, pe Mircea Badea, hanalist la Antena 3, să fie sculer-matrițer pe un șantier. Va face și el ceva util acolo- va sculări, iar productivitatea muncii posibil va exploda, iar Mugur Isărescu, la BNR se va trezi din somn să vadă ce mai face leșinata monedă națională, iar  motocicliștii bucureșteni vor organiza niște mitinguri de solidaritate cu Badea, ceva de speriat. (foto MesBrit)

Balada cățelului-analist

Un câine să am, am să-l fac analist
Să latre, să muște, să scheaune trist
Să dea interviuri, să-și dea cu părerea
Să fie galant sau să facă Puterea
Să fie și Klaus, și Ponta-n moschee
Să fie bărbat sau să fie femeie
Mircea Badea să fie cu ochii în sulă
Antena s-o-ncingă cu spume la gură
Și Rege să fie, și Dragnea la zdup
Și Firea- ca vulpe, și Firea- ca lup
Un biet moș Gaga de la Curte să fie
Un șpriț-o sentință, alt șpriț- o prostie
Popescu Piedone de-ar fi să-i fi dat
Să-și ia la bulău cam un an de mandat
Băsescu să fie pe Flota cea nouă

Ca Cioloș să doarmă, precum cloșca pe ouă
Să fie fătucă în presa de mâine
Să mânce la virguli ca untu' pe pâine
Și Gorghiu pe Blaga- necaz pe noroc
Și Cioabă, Iliescu, Tăriceanu și Boc.
Să aibă onoare cât osu' de broască
Și gura s-o aibă cât Obama când cască
Să zică de țară, de proști și de hoaște
De NATO, de UE, de grijanii și moaște.
De toate acestea, de-mi va fi finalist
Un câine să am, mi l-aș vrea hanalist.

3 comments:

Ioan Parjolea said...

cine va forteaza sa priviti, la Televizor, toate prostiile? sau sa cititi in presa scrisa toate tampeniile... alegeti natura si nu mai jigniti pe altii, fiecare are dreptul sa faca atat cat il duce capul...

Adrian Mardari said...

Dap. Analisti de genul dosnici?

Vali Stănică Fcsb said...

Domnule,dacă îi spuneai pe toți,cu subiect și predicat,nu doar TVR și A3,mai să te cred,așa îngroși rândurile postacilor,care pupă pe unii,înjură pe alții.