CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Wednesday, 3 August 2016

Voir DNA et puis mourir: șeful Senatului României, Tăriceanu, într-un dosar de corupție cu șpăgi de 1 milion de euro. (584 views)

Înainte vreme, dacă mergea careva la oaste și murea, de exemplu, cu o săgeată tătărască înfiptă în umăr, oamenii îl urcau pe un scut și îl proclamau erou. Azi, conceptul s-a mai modificat, spre folosul eroilor-pitici din politica românească. Dacă te numești, de exemplu, Călin Popescu- Tăriceanu, ești șeful Senatului României  și te urcă șoferul personal pe un Mercedes să te ducă la procurorii anti-corupție, te poți denumi, de asemenea, erou. Tăriceanu are grup de adulatori pe facebook care l-au declarat deja erou-în-viață (foto). România e plină azi de eroi cu dosare penale, iar penitenciarul Rahova a devenit casă de ospeție pentru eroi cu multe zerouri în contul lor bancar. Din Elveția. Țara de eroi România este pe ultimul loc în clasamentul salariilor din Europa, iar 4 milioane de pribegi români și-au lăsat eroii politici acasă și au plecat peste hotare, în căutarea unei țări normale și a unei vieți decente. Eroul Popescu Tăriceanu, posesor al unei averi fabuloase dobândită prin eroism, marele protector al unor miliardari cu dosare penale, omul care este deja învinuit într-un alt dosar alt DNA pentru mărturie mincinoasă (dosarul "Ferma Băneasa" alături de prințul Paul Philippe de România), este acum protagonistul unui nou dosar de corupție. Concret, Direcția Națională Anticorupție acuză că miliardarul Sorin Ovidiu Vântu ar fi cumpărat- cu o șpagă de un milion de euro, prin tandemul Bogdan Olteanu- Popescu Tăriceanu, funcția de guvernator al Deltei Dunării, pentru unul din jurnaliștii săi "preferați": Liviu Mihaiu de la revista "Academia Cațavencu". Ei sunt eroii care au condus și conduc România. Corupția a blocat de-a valma locurile de muncă, autostrăzile, micile afaceri, marile investiții, reducerea prețurilor la alimente, creșterea monedei naționale, dar eroi precum Tăriceanu au rămas pe scaunele lor capitonate, ca să conducă o țară pe care, dacă o pierzi azi pe drum, nu o mai ridică nimeni. Saltul istoric, de la eroul cu
săgeata în umăr la eroul de gen Tăriceanu, nu mai are, la o adică, nicio relevanță. Dacă președintele Klaus Iohannis ar decreta mobilizare generală pentru toți eroii de la Parlament care azi învață să scrie declarații la DNA sau care au vizitat, deja, Beciul Domnesc- păziți cu vreun caraliu cu opt clase primare, poate s-ar aduna de-un regiment care să fie trimis pentru recucerirea Transnistriei de la ruși și a Herței de la ucraineni. Un regiment care să nu-și târască bocancii și care să-l aibă în frunte, mândru, pe eroul lor preferat, Tăriceanu. Eventual, Popescu Tăriceanu ar putea să fie și trezorierul regimentului, că are experiență.

1 comment:

Iohann Martin said...

Tariceanu este "calaul USL"