CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Thursday, 4 August 2016

BREAKING: Atacul terorist de la Leytonstone, copiat la indigo în Russell Square, la Londra. Un emigrant somalez a înjunghiat mortal o turistă din SUA și a rănit o israeliancă.(1415 views)

Un cetăţean american a fost ucis şi alte patru persoane sunt rănite după ce grupul a fost atacat într-o zonă centrală a Londrei de un individ înarmat cu un cuţit. Potrivit poliţiei metropolitane, printre cei răniţi se află o israeliancă și alte trei persoane din Marea Britanie, Australia, respectiv Statele Unite. Cetățeanul din Statele Unite care a decedat este o femeie în vârstă de 60 de ani. Atacatorul în vârstă de 19 ani este un emigrant originar din Somalia şi a sosit în Marea Britanie prin Norvegia. Potrivit martorilor oculari, grupul de străini a fost atacat în zona Russell Square, iar agresorul a fost imobilizat de poliţie după o urmărire de câteva sute de metri. Pentru că a refuzat să se predea, poliţiştii au folosit împotriva somalezului pistoale- Taser. Forţele de securitate derulează în prezent percheziţii în două locaţii din Londra, iar ipoteza atacului terorist nu a fost exclusă ca punct de plecare a cercetărilor preliminare. Anchetatorii britanici susțin, însă, în fața unei opinii publice din ce în ce mai îngrijorate de spectrul terorismului, că atacul ar putea fi conexat cu o boală mentală a agresorului. Șocant este faptul că atacul se constituie ca o copie la indigo a unui alt atentat, consumat la Londra în decembrie 2015, când un terorist musulman a înjunghiat și rănit trei persoane- între care un israelian, în interiorul stației londoneze de metrou Leytonstone, strigând "Allah akhbar!"  ("Allah este puternic"- arabic). Polițiștii au folosit și atunci un taser pentru imobilizarea atacatorului. Judecătorii britanici l-au condamnat la închisoare pe viață și au dispus internarea sa într-un spital de boli psihice.
foto MesBrit

No comments: