CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Sunday, 27 November 2016

Antena 3 și Răzvan Savaliuc (fost reporter la ziarul Ziua), condamnați în primă instanță să plătească daune către Laura Codruța Kovesi (DNA) (1016 views)

Ce mai e prin România? Același Caragiale, mereu în actualitate. Redăm un mic studiu de caz, cu mențiunea că în provincie, raportul mogul politic- presă poate căpăta accente mult mai grotești. Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, în solidar cu angajații sau colaboratorii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc (fost reporter la ziarul Ziua), Bianca Nae și Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații considerate false și calomnioase la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014. Procesul nu este terminat, iar oamenii de la Antena 3, credem noi, sunt azi mai puțin agresivi cu mega-informațiile pe care le au ei de oferit publicului lor preferat de pensionari și gospodine. Răzvan Savaliuc a postat, în plus, pe un website pe care îl păstorește bannere publicitare de la ALDE (partidulețul lui Călin Popescu Tăriceanu- vezi foto) și de la Elena Udrea, feblețea lui Traian Băsescu.  Astfel, Răzvan Savaliuc pare prins acum între pușculița partidulețului lui Tăriceanu (ALDE) și poșeta Laurei Kovesi (DNA). Prins adică între doi titani în mișcare. Popescu-Tăriceanu și Elena Udrea sunt clienți de prestigiu ai procurorilor DNA, au procese pe rol și indubitabil, ambii s-ar simți mai protejați sub umbrela noului Parlament. Așa că bagă și ei bani pe unde trec și aud că scrie vreunul la ziar. Pentru cazul când Răzvan Savaliuc nu îi face reclamă publicitară din patriotism unuia ca Popescu- Tăriceanu ci pentru bani, noi credem că ar fi foarte amuzant ca banii pe care îi primește Răzvan Savaliuc de la cuplul Tăriceanu- Udrea pentru publicitate să ajungă în poșeta șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru daune. Ce zicem noi, foarte amuzant. Ar fi de râs în hohote. Cu sughițuri, până la leșin.  Mogulul de la Senat, Tăriceanu, a ajuns să încurajeze financiar lupta anti-corupție, sprijinit de presă.

No comments: