CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Friday, 2 December 2016

Ce vrăji a mai făcut tante Merkel, cancelarul Germaniei. Europol avertizează că teroriștii islamiști planifică atacuri pe întreg teritoriul UE, folosind refugiați sirieni "vulnerabili" la recrutare.(1022 views)

Europol avertizează că Europa este infiltrată de teroriștii Statului Islamic (IS, ISIS sau DAESH) și că unii dintre refugiații musulmani sunniți proveniți dinspre Siria sunt previzibil carnea de tun a viitoarelor acțiuni teroriste, recrutarea lor fiind o prioritate pentru ISIS. Europol avertizează că de această dată sunt amenințate toate statele membre ale UE. În plus, grupurile înarmate ale teroriștilor islamiști din Libia sunt menționate pentru prima dată ca fiind o amenințare pentru UE, rețeaua europeană de poliție avertizând că alte grupuri teroriste ale islamiștilor precum Al Nusra și Al Quaeda sunt de asemenea implicate în organizarea de atacuri în Europa. Pe mandatul președintelui SUA Barack Obama, începând din 2014, aproape 2 milioane de refugiați din Libia, Siria, Irak și state africane au intrat ilegal în Europa, împinși de conflictele militare și loviturile aeriene ale Coaliției conduse de SUA, dar transportați cu vasele unor traficanți de carne vie. Administrația SUA nu s-a implicat semnificativ în preluarea umanitară a refugiaților, iar NATO nu s-a implicat semnificativ în vânarea traficanților- așa încât Obama a scos cartofii copți din foc cu mâinile Europei, prin tartorii UE Angela Merkel (foto), Jean Claude Junker (președintele Comisiei Europene) și Francois Hollande, președintele Franței.  

Cu toate că legislația comunitară prevedea că orice refugiat trebuie să aplice pentru azil în prima țară unde ajunge (ex Grecia), la chemarea cancelarului german Angela Merkel coloanele au traversat Europa spre Germania, luptându-se cu forțele de ordine ale unor state membre UE, ignorând frontiere și legi. Criza refugiaților a arătat că Uniunea Europeană nu are frontierele securizate, că UE există doar pe hârtie, că este condusă pe hârtie, cu vedete "de carton" precum Angela Merkel, Donald Tusk (Consiliul Europei), Francois Hollande sau președintele CE, Jean Claude Juncker. Ultimul, a avut neobrăzarea de a amenința liderii statelor membre UE cu amenda dacă nu preiau o cotă-parte de migranți, în condițiile în care legea organizației nu fusese respectată, identitatea și istoria multora dintre aceștia erau necunoscute autorităților europene, iar mulți erau emigranți economici, care nu proveneau din zone de conflict militar.

În prezent, serviciile secrete occidentale avertizează că respectivele coloane de refugiați care ajung în Europa sunt împănate cu celule islamiste ale ISIS, iar poliția germană percheziționează sute de moschei pentru vânarea cuiburilor de fundamentaliști islamici și identifică deja "cârtițe" islamiste în contraspionajul militar sau chiar în serviciile secrete. Riscul exportului conflictului din Siria către Europa a devenit extrem de real, dar amatorii care conduc UE nu par foarte interesați de temerile omului de rând.

În ultimul an, aproape 250 de civili nevinovați au fost uciși de teroriștii ISIS și cca 1000 răniți în atacuri organizate în Franța și Belgia. Securitatea continentului european a devenit o himeră, iar toate acestea reprezintă doar prețul plătit pentru faptul că marea coaliție internațională condusă de Barack Obama- cu trupe, cu generali NATO, cu servicii speciale, fonduri și logistică, nu a reușit timp de doi ani- începând din 2014, să neutralizeze un grup de teroriști islamiști din deșertul irakian. Istoria va descifra întregul adevăr al acestui episod controversat din dezvoltarea UE, episod despre care unele surse susțin că a fost doar un scenariu bine pus la punct.

No comments: