CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Thursday, 15 December 2016

Cu doi penali la conducerea țării, noul imn al României ar putea deveni "Privesc în zare, spre liberare" (1359 views)

Vești de pe Dâmbovița. Liviu Dragnea (PSD) ar putea să devină prim-ministru al României, iar Călin Popescu- Tăriceanu (ALDE) ar putea fi șef al Senatului României. Fiindcă amândoi au probleme mari cu legea penală, probabil că inventatorii Democrației ca sistem se răsucesc în mormânt aflând în ce spectacol grotesc mai e târât conceptul lor de către miticii de la București. Călin Popescu- Tăriceanu (în imagine, vârât în albul pur al virginității politice) este trimis în judecată de Direcția Națională Anti- Corupție, iar Liviu Dragnea are o condamnare penală definitivă (fraudă electorală, doi ani cu suspendare) și a fost trimis recent în judecată într-un nou dosar, pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, alături de soția sa, Bombonica.

Sub ochii apoși ai moșuleților-judecători de la Curtea Constituțională, România începe pe nesimțite să fie condusă ca dintr-o mare pușcărie, cu mulțime de aleși care au probleme de integritate. În 2012, din 558 aleși, aproape 100 au fost penali- condamnaţi definitiv în primă instanţă, trimişi în judecată sau urmăriţi penal. Pentru 2016 nu există, încă, o statistică, dar se previzionează că va erupe un număr superior de penali pe instituții. Pentru a împăca atmosfera de lucru și izul de penal din birourile aleșilor, evident că totul ar putea fi adaptat.

De exemplu, la Guvern și Parlament s-ar putea purta dungile pe colecția iarnă-vară 2017,  Palatul Victoria ar putea deveni Palatul Jilava, iar Palatul Parlamentului ar putea fi redenumit Beciul Domnesc, parlamentarii solicitați să vorbească în plen la microfonul Senatului ar putea fi chemați cu îndemnul "Poftiți la vorbitor", procurorii care trimit parlamentari sau miniștri în judecată ar putea fi redenumiți "caralii", iar noul imn al României ar putea deveni "Grea e viața dinăuntru, Doamne că pleci obligat la lucru. Fără țigări, fără pâine, cu potera după tine".  Sau ceva din colecție.

Poporu' are însă dreptul să știe. Ce s-ar întâmpla, totuși, dacă Liviu Dragnea și Popescu- Tăriceanu, în pofida previziunilor zecilor de tone de "analiști politici" de la București, ar primi pedepse cu executare în sistemul penitenciar? Ar chema președintele Klaus Iohannis pe alți băeți de partid și de stat de la PSD și ALDE pentru consultări și pentru alte numiri? Ca să economisească timp, noi am propune ca accesul fiecărui reprezentant PSD- ALDE la Cotroceni să fie permis doar pe baza a două documente: invitația și un cazier judiciar curat.
sursa foto - Academia Cațavencu

No comments: