CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Wednesday, 14 December 2016

Cum a fentat penalul Popescu- Tăriceanu, coada la permise auto și Constituția (958 views)

"În contextul relatărilor din media, potrivit cărora Tăriceanu a eludat săptămâna trecută coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere și a unei plângeri în acest sens adresate DNA, el a spus: "Nu înțeleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge să fie o problemă de DNA"."(sursa hotnews.ro)

Omul care a declarat că nu înțelege se numește Călin Popescu- Tăriceanu (foto), gestionarul unui partid de buzunar și șef al Senatului României. Omul ăsta nu a stat la coadă pentru permisul de conducere fiind, potrivit declarației sale "ocupat cu treburile publice". Din declarațiile acestea jenante, rezultă direct că Tăriceanu s-a băgat în față fiindcă așa percepe el România- o țară condusă cu fanarioți , unde statul la coadă este doar pentru bizonii care vor să își ia permisul auto sau, respectiv, să dea cu votul. Grofii de la Partid, dinozaurii și magnații politici n-au nicio greață cu astfel de pervertiri ale conceptului de egalitate.

Este greu de înțeles de ce partidele nu au purces de timpuriu la schimbarea din funcție a lui Popescu- Tăriceanu pentru comportament nedemn, pentru coliziunea cu penalul și violarea repetată a principiului separației puterilor în stat. Nu aveam prea multe speranțe de la Liviu Dragnea, liderul PSD, care este un condamnat penal de lux dar conduce totuși un partid. Pasivitatea PNL este, însă, dezarmantă. Celebru deja prin aroganța grobiană și prin dosarele penale care îl cheamă la DNA și în instanță, omul Tăriceanu- culmea!- a fost și este pus să vegheze respectarea Constituției. Pentru că nu înțelege care este diferența între el, ca șef de Senat și un fochist de la centrala termică a Senatului, vom explica noi- rar, apăsat, aproape cu duioșie- ce are el de înțeles aici. Articolul 16 din Constituția României prevede că (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări și (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Prin faptul că a sărit coada la permise auto, Popescu- Tăriceanu nu a respectat Constituția. Tăriceanu, nu ți-ai făcut jobul, iar parlamentarii răspund, pe încălcarea legii, ca funcționari publici.

Pentru că același ipochimen găsește că este atât de firesc să încalce Constituția, rezultă că nu este demn să apere Legea fundamentală- legea aceea plină de modificări la care a trudit Antonie Iorgovan cu trupa lui de savanți juridici. Popescu-Tăriceanu, chiar dacă această Constituție a devenit un pârț pentru mulți politicieni și un colac de salvare pentru mulți cercetați penal- prin celebrele excepții de neconstituționalitate, ea ți-a dat serviciu și te-a făcut răsfățatul declarațiilor voinicești pe care le ai tu la televiziuni (apă, microfon, minuni!) sau la Antena 3 (apă, microfon, femei!).

Nefiind demn să apere Constituția, Călin Popescu-Tăriceanu nu poate ocupa o funcție publică. Este firesc așadar să fie cercetat de Justiție, iar dacă este găsit vinovat, să suporte rigorile legii la răcoare sau la căldură, după cum prevede Legea și temperatura LegiiPentru că la recentele alegeri din România, respectivul Tăriceanu totuși a candidat, asta semnifică doar o lipsă de onoare fără echivoc, respectiv un defect pentru sistemul juridic din România- fiindcă țara nu are o modalitate de a elimina printr-o sită legală politicienii penali. Se apelează la onoarea lor, poate uneori li se arată public obrazul, dar legea nu are niciun cuvânt de spus.

Curtea Constituțională a României, de exemplu, se ocupă cu tot felul de bizarerii (ex. dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu la foncționari) dar nu a observat nici până azi că România a ajuns între timp să fie condusă legal cu aleși penali. Fiindcă dacă este real, Tăriceanu, că fără o sentință definitivă nu poți fi declarat vinovat, este tot atât de adevărat că dacă un magistrat te declară vinovat, rezultă că țara a fost condusă pe perioada cercetării judecătorești cu un infractor. De aceea, ar fi normal ca Popescu- Tăriceanu să se retragă din funcțiile publice și să se pună la dispoziția Justiției. Chiar după precedentul Dan Voiculescu, unul ca Popescu-Tăriceanu trebuie să aibă încredere în steaua sa și să meargă cu cravata  sa bleu-cu-picățele (mare grijă să nu fie pătată cu sosuri!) și cu pieptul de aramă în fața magistraților.

Popescu-Tăriceanu, toți cei care ți-au dat votul pentru a ocupa o funcție publică aruncă acum o țară întreagă în derizoriu și ridicol. Fonfii, bâlbâiții, slugile, idioții, jmecherii, oneștii, lichelele, inteligenții, analfabeții politici, super-informații, neinformații, dezinformații care te-au votat, precum și cei care te-au inclus în calculele lor politice (Liviu Dragnea sau Victor Ponta), au propulsat acum România într-o piesă de grotesc mioritic. Unde România este singurul actor. Popescu- Tăriceanu, nu există în UE un șef parlamentar care nu a respectat coada la permise auto sau care a mințit procurorii. La acei oameni,în acele state europene, dacă nu ai o anumită statură morală, nu poți fi un Senior în legislativ. Fă tu, așadar, ca România să apară a țară normală și prezintă-ți demisia. Dacă demisionează și Liviu Dragnea de la PSD, mergeți a doua zi la o bere, face cinste poporul. Că Dragnea cică tot cu Circulația a avut probleme, în dosarul Referendum, în care a fost condamnat penal cu suspendare: cică a dus la vot un alegător decedat dar a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

foto rfi.ro

No comments: