CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Saturday, 24 December 2016

Cum arată un pachet cu făinoase trimis de italieni în Anglia. Mare cât o geantă Diplomat de lider PSD, burdușită cu mămăligă (1672 views)

Așa arată un colet trimis de părinții din Italia pentru fiul lor aflat la muncă în Marea Britanie. Este o cutie uriașă, în care ar încăpea probabil și șeful Senatului României Popescu- Tăriceanu cu tot cu un acordeon în brațe. În cutie, o mamă grijulie din Sicilia a îndesat până la refuz spaghete și macaroane. Vând și britanicii paste făinoase în super-market-urile lor, dar parcă mai bune sunt cele de-acasă! Comunitățile de italieni sunt destul de bine reprezentate în zona Liverpool- Birmingham- Manchester, acolo unde un număr mare de sicilieni sau calabrezi caută joburi în industria de alimentație publică sau prin cluburi și puburi. Există și români în zonă, dar sunt mai puțini și folosesc cutii mai mici. Muncesc, au familii, plătesc taxe și trimit bani în țară, ca să rotunjească Produsul Intern Brut al României. Trimit lunar suficient de mulți bani astfel încât, dacă președintele penal al PSD, Liviu Dragnea dă greș cu politicile lui microscop-economice, să rămână PSD-ului măcar pentru mămăliga și prazul zilnice.

No comments: