CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Friday 9 December 2016

În genunchi mă-ntorc la tine. Jurnaliștii de la revista "Time" l-au nominalizat pe președintele-ales al SUA, Donald Trump, ca Persoana Anului 2016.(797 views)

Conform unei cercetări Gallup din septembrie 2015, doar 40% din consumatorii de presă americani credeau la momentul respectiv că mass-media prezintă evenimentele cu acuratețe, independent și corect. Analiștii spun că de atunci și până în prezent, procentul a continuat să scadă iremediabil după ce, părăsindu-și voalat neutralitatea, mainstream-ul american- televiziuni și ziare cu cea mai mare audiență, s-a implicat covârșitor pentru sprijinirea candidatului democrat Hillary Clinton, la recenta campanie prezidențială din SUA. De partea cealaltă, republicanul Donald Trump a avut totul împotriva sa: presa americană și internațională, vedetele de la Hollywood, liderii politici europeni, Papa de la Roma, fătucile scoase în stradă de ONG-urile lui George Soros, chiar colegii de partid precum "uliul războiului" senatorul JohnMcCain, sau fostul Secretar de stat Condoleezza Rice. Actorul Robert de Niro, un aliat public al lui Barack Obama, l-a amenințat că îl bate, iar celebra Barbara Streisand a anunțat că se mută în Canada dacă același Trump va cîștiga.  Donald Trump a câștigat alegerile bazat pe sprijinul din social-media, cu Twitter și Facebook, și cu un nucleu dur și stufos de suporteri care au decis că președintele Barack Obama nu a făcut aproape nimic pentru SUA în 8 ani de mandat, iar prietena sa, Hillary Clinton, va face încă și mai puțin. 

Noi credeam că doar la unele instituții mass-media din București temeneaua ține loc de politică editorială. Contextual, însă, nici la nord-americani nu ar fi de lepădat. Jurnaliștii americani au început deja niște plecăciuni prudente în fața președintelui- ales, iar Persoana Anului desemnată de prestigioasa revistă Time pentru 2016 este Donald Trump. Trump mai fusese nominalizat o dată pentru coperta revistei Time, în 2015, alături de liderul grupului terorist Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi și de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Americanul a pierdut în favoarea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, pe care ulterior a caracterizat-o într-o postare pe Twitter ca fiind "persoana care ruinează Germania".

foto TIME

No comments: