CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Saturday, 10 December 2016

De ce avem linșaj mediatic la Antena 3 împotriva a două femei- judecătoarea Camelia Bogdan și procurorul Laura Codruța Kovesi. Una a decis confiscare masivă din averea "tătucului" Dan Voiculescu, alta a cerut urgentarea deciziei judecătorești în dosar, ca să nu intervină prescrierea. În plus, Gâdea avea datorii în bani la Dan Voiculescu.(2022 views)

România este presa pe care o are. Așa că poate e bine de rememorat că anii aceștia, femeile au făcut anti-corupție, iar- să le zicem așa- bărbații au făcut bârfă otrăvită pe la televizor, intitulată pretențios jurnalism. Cel puțin în cazul prezentat de publicația noastră. Motivul pentru care judecătoarea Camelia Bogdan (Curtea de Apel Bucuresti) este hărțuită de echipa de zgomote de la Antena 3 ar fi unul inclusiv financiar- cu Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, ca exemplu, care aveau datorii mari în bani, respectiv tranzacții comerciale cu "tătucul" Dan Voiculescu si familia lui. Potrivit EpochTime, care o citează pe judecătoare, principalii jurnaliști implicați în linșajul mediatic- Gâdea și Ciuvică îi sunt datori direct sau indirect, într-o formă sau alta, patronului Antenelor, Voiculescu. Judecătoarea Camelia Bogdan (foto) este cea care l-a trimis la închisoare în dosar de mare corupție pe fostul informator al Securității și fondator al postului Antena 3, Dan Voiculescu- șeful suprem al binomului Mihai Gâdea- Mircea  Badea, respectiv partener suprem pentru Mugur Ciuvică. Etcetera.

Pe de altă parte, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi se află într-o situație similară, ca șefă a procurorilor anti-corupție ce s-au ocupat de dosar și ca magistrat care a cerut urgentarea luării unei decizii judecătorești în cazul Dan Voiculescu. Solicitarea lui Kovesi a intervenit într-un moment în care procesul lui Dan Voiculescu era temporizat, iar prescrierea putea închide cazul. Faptul că magistrați ce au trimis după gratii un infractor sunt hărțuiți mediatic într-un astfel de context ar fi aspru pedepsit în Europa. Dar România, împreună cu o bună parte din presa ei, pare că a rămas cu un picior în Evul Mediu. Menționăm că pe jurisprudența Uniunii Europene, în cazurile în care prestigiul judecătorului care și-a îndeplinit corect atribuțiile de serviciu este afectat, iar buna intenție (referitoare la protejarea interesului public) a campaniilor de presă este inexistentă, libertatea de exprimare nu poate proteja respectivul demers jurnalistic.

Pe scurt, la Antena 3, șeful suprem al trustului de presă este condamnat pe corupție, iar un grup de pitici media care invocă libertatea presei și care sunt legați prin variate interese materiale de respectivul individ penal, încep să sape la prestigiul și demnitatea magistraților implicați. Așa înțeleg ei conceptul de "presă". Consiliul Suprem al Magistraturii și Consiliul Audiovizualului, CNA, trebuie să pună capăt unei situații intolerabile, iar Antena ar trebui să își îmbunătățească enorm respectul față de meserie. Nu sunt doar magistrații Bogdan și Kovesi care susțin anti-corupția în această țară jefuită. Mai sunt mii și milioane de români care sprijină lupta împotriva corupției și pe orice judecător sau procuror implicat.
foto ancheteonline- freedom house

No comments: