CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Monday 19 December 2016

Turcia- un cui drăguț pentru coșciugul simpatic al Uniunii Europene (3577 views)

Un polițist turc off-duty l-a împușcat mortal pe ambasadorul  Rusiei în Turcia, Andrey Karlov, la inaugurarea unei expoziții din Ankara (foto). Faptul că atentatorul a pătruns într-un perimetru unde se aflau în dispozitiv peste 100 de membri ai serviciilor de securitate sugerează că atacul ar fi putut fi organizat inclusiv prin implicarea unui serviciu secret- o "terță parte". Îmbrăcat într-un costum negru, atacatorul a pretins că asigura protecția diplomatului rus.  În timpul discursului lui Karlov, islamistul a strigat "Allah akhbar!" și l-a împușcat pe la spate pe ambasador de mai multe ori, după care s-a apropiat și i-a dat lovitura fatală. Individul a fost lichidat ulterior de trupele speciale. Evenimentul, alături de alte zeci și sute consumate pe mandatul președintelui- sultan Recep Tayyip Erdogan, descrie Turcia contemporană ca pe un pașalâc plin de nesiguranță și violență, unde  crima politică și terorismul sunt la colț de stradă, unde jurnaliștii sunt întemnițați, iar minorități naționale sunt reprimate în stradă.

Primitivii organizației teroriste islamice ISIS au infiltrat de cel puțin doi ani Turcia și singura barieră a avansului către România și Europa rămâne Bulgaria. Asasinatele la comandă din stradă, închiderea redacțiilor de ziare, ascensiunea jihadismului, abuzurile din închisori, atentatele teroriste frecvente,  legile anti-democratice, acuzele de trafic cu arme sau cu petrolul islamiștilor din Siria descriu Turcia ca pe un stat în degringoladă, semi-fundamentalist, pe care doamna Angela Merkel și confuzii săi parteneri (Francois Hollande- președintele Franței, Jean Claude- Junker- șeful Comisiei Europene, Donald Tusk- șeful Consiliului Europei, alți șefi și sub-șefi ai structurii cu pretenție de super-stat, Uniunea Europeană) îl doresc în UE și cu care au angajat negocieri de aderare. Cea mai slabă garnitură de conducere din istoria pan-europeană, patronată de cancelarul german Merkel își continuă seria de "experimente politice" pe spinarea contribuabilului european și nu este de mirare că euro-scepticismul a atins deja cote alarmante pe continent.

În imagine, atentatorul a fost fotografiat pe când se afla poziționat în spatele ambasadorului Karlov (foto Burhan Ozbilici/ AP)

No comments: