CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Monday 9 January 2017

23 au zis că pleacă din SUA, după Trump. 4 milioane au plecat din România, după Ion Iliescu.(1424 views)

Alegerile din 2016 din Statele Unite vor rămâne memorabile inclusiv prin grotescul generat de încleștarea electorală. Înainte de votare, un număr de 23 de celebrități- oameni cu bani și influență în SUA- au declarat public că dacă Donald Trump va  câștiga alegerile, vor părăsi țara. La vremea aceea, era trendy pentru orice vedetă să iasă cu o declarație în spriijinul fătucilor care erau aduse în stradă, “la proteste” anti-Trump de ONG-urile finanțate prin miliardarul Soros. Declarațiile vedetelor au fost sprijinite generos și de mainstream media- ziarele și televiziunile importante din SUA- care sugestionau aproape zilnic că Trump va pierde cursa electorală. 

După ce Donald Trump a fost declarat președintele-ales al SUA, vedetele au intrat într-un impas de idei, fiindcă nu au știut cum trebuie procedat în noua situație: dacă nu părăseau țara, ar fi fost ridiculizate și acuzate că au făcut promisiuni doar pentru propria popularitate, nu pentru interesul mulțimilor din stradă. Pe de altă parte, părăsirea țării le-ar fi putut afecta cifra de afaceri, cariera sau stilul de viață. Printre celebritățile care au promis să părăsească SUA în cazul alegerii lui Trump s-au numărat modelul Amber Rose, cântărețele Cher și Barbra Streisand, actrița Whoopi Goldberg, pop-starul Miley Cyrus ș.a. Până la urmă, nu a mai părăsit nimeni Statele Unite, iar Trump va veni prima dată la serviciu, la Casa Albă în 20 ianuarie a.c., pe la amiază. 

Un episod oarecum asemănător s-a consumat în România unde, începând din anii 90, cca 4 milioane de oameni au declarat public că dacă neo-comuniștii lui Ion Iliescu vor prelua puterea, ei vor părăsi țara. Spre deosebire de Cher sau Barbra Streisand, cei 4 milioane de români chiar au plecat din țară după ce discipolii lui Ion Iliescu au confiscat puterea. În prezent, cei 4 milioane de români din diaspora sunt celebri prin faptul că prin banii pe care îi trimit lunar în țară, alimentează indirect luxul trântorilor neo-comuniști de la Parlament sau de la coaliția de guvernare a PSD. 

sursa foto metro

No comments: