CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Thursday 18 August 2016

Alți "ambasadori" ai României? Trei infractori români au jefuit o pensionară britanică în fața bancomatului. Victima a avut puterea să se lupte cu unul dintre agresori. (3166 views)

În România au avut acces la educație și ar fi putut învăța o meserie cu care să câștige, mai târziu, un trai bun în Marea Britanie. Poate că au învățat acea meserie dar în Regatul Unit s-au specializat pe tâlhărie. Presa britanică anunță că trei tineri români au fost condamnați la pedepse privative de libertate după ce au atacat la Wirral o pensionară care încerca să facă o retragere de numerar la un bancomat. Dumitru Piper (18 ani), Florin Geblescu (18 ani) și Felix Stoica (19 ani) ar fi fugit cu suma de 200 £, dar au fost ulterior reținuți de poliție. Stoica era recidivist, iar Piper avea interdicție să conducă un vehicul pe drumuri publice. Potrivit procuraturii, strategia adoptată de cei trei a fost... simplă: Piper a stat la pândă, iar Stoica și Geblescu au încadrat-o pe pensionara Winifred Peel, care se afla la bancomat. Cei doi au așteptat ca Peel să introducă PIN-ul cardului, iar în acel moment, Geblescu a încercat să distragă atenția victimei provocând-o la o discuție, în timp ce, din partea opusă, "profesionistul" Stoica a apăsat butonul bancomatului pentru retragerea banilor, a înșfăcat bancnotele de valoare și a dispărut. Pensionara a avut totuși timp, cu puterile sale slabe, să îl tragă spre peretele băncii, lovindu-l cu capul de bancomat. Judecătorul Norman Wright a decis internarea lui Stoica pentru doi ani într-o instituție pentru infractorii tineri, în timp ce Geblescu a fost condamnat la 18 luni închisoare, alături de Piper (8 luni). În Marea Britanie există foarte mulți români care s-au integrat echilibrat în societate, care au cariere de succes, familii unite, care au respect pentru țara care i-a găzduit, pentru comunitate și pentru tradițiile locale, care plătesc taxe, impozite și chirii contribuind la plus-valoarea britanică. Din păcate, cazul tinerilor români sus-menționați dar și altele, care pătează prestigiul țării românești și al națiunii române, sunt prezentate adesea cu un anume apetit , exacerbând delirul anti-est european adoptat de unii jurnaliști din Regat.

foto MUnews

6 comments:

Razvan Alin Botezatu said...

Da. Ma doare sufletul la cat de mult si de usor distrug unii ce altii incearca din greu sa construiasca si sa mentina.

Ironim Amariei said...

Am citit si nu mä bucur cu astfel de cazuri. Romänia va fi in curind generator de infractori, din päcate.

Razvan Alin Botezatu said...

O contributie mare o au si massmedia si tarile care ne vor colonie si sa ne stoarca de tot. Findca cultivarea prostiei in masa a fost ceva organizat

Ironim Amariei said...

Tärile au interesul lor. Vinovatii sunt in haitele de politruci ce guverneazä de 26 de ani.

Adrian Dobre said...

Dupa parerea mea , daca vrem vreodata sa fie bine in Romania , trebuie sa incepem urgent judecarea calailor lui Ceausescu . Sa nu credeti ca sunt comunist , dar trebuie facuta aceasta judecata urgent si vom vedea cine sunt adevaratii dusmani ai romaniei .

Adrian Dobre said...

Majoritatea nu mai este interesata de clasa politica din Romania , pentru ca au vazut ca orice partid ar vota , tot comunistii vin la putere . S-au saturat si au luat drumul strainatatii pentru o bucata de paine mai buna . Au mai ramas cativa idealisti , care din pacate nu se pot pune cu un sistem de tip mafiot .