CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR. UN BLOG DE ANALIZĂ ȘI INFORMARE. ELEGANT, DIRECT, DEDICAT. LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII DIASPOREI. ȘI INVERS.

Friday, 11 November 2016

În noaptea alegerilor din SUA, gazetarii de la "Newsweek" au declarat-o pe Hillary Clinton președinte al Americii, pe urmă s-au dus la o șampanie (996 views)

Presa nord-americană a rămas fără colți pe mandatele lui Barack Obama, asta a devenit evident în timpul campaniei electorale din acest an, când din 10 știri favorabile, vreo 9 erau dedicate continuatorului "operei" lui Obama, doamna Hillary Clinton. Sistemul trebuia menținut. Barack Obama a încărcat reporterii în avionul personal și într-o atmosferă prietenească- de whisky și vapori de apă minerală, va fi depănat cu monștri sacri ai gazetăriei americane ce frumoasă este viața. Viața la Washington DC... Încă înainte de anunțarea rezultatelor alegerilor, cunoscuta publicație "Newsweek" a dat la print o ediție specială intitulată "Doamna Președinte" ("Madam President", in original- vezi foto) dedicată evident candidatului democrat Hillary Clinton, în care gazetarii o felicitau deja pe respectiva doamnă pentru câștigarea alegerile prezidențiale din Statele Unite. După ce, câteva ore mai încolo, Donald Trump a fost declarat învingător în cursa electorală, direcțiunea "Newsweek" a retras la urgență un tiraj de 125000 de exemplare din chioșcurile de presă. 17 exemplare au fost totuși vândute și 17 bizoni americani au aflat că Hillary Clinton este noul președinte al SUA. Noi am denumit chestia asta "prostie cruntă", respectiv "trândăvie intelectuală", dar poate că editorul-șef de la "Newsweek" i-o fi spus "eroare de calcul". Dacă vreun român mai cumpără vreodată revista Newsweek, îl atenționăm să cumpere același număr dimineața și seara, ca să se asigure că publicația are același conținut.

No comments: