CE NU CITEȘTI ÎN ZIARELE LOR.

Sunday 24 July 2016

Barack Obama, meteorolog strălucit pentru "starea vremii". Are probleme doar cu prezicerea "vremurilor". (1712 views)

Președintele nord-american Barack Obama ar fi avut o carieră strălucită ca ofițer la un centru de meteorologie. Suntem siguri: dacă ar vedea un plafon de nori negri, ar putea prezice ploaia. Ce facem, însă, cu prezicerea "vremurilor"? În Decembrie 2005, aproape în același timp când Obama declara că Statele Unite nu se află sub riscul unor atacuri ale organizației teroriste Stat Islamic (ISIS), un pakistanez-american care jurase supunere ISIS chiar în timpul discursului prezidențial, a atacat un centru social din San Bernardino (SUA) în timpul unei petreceri de Crăciun și a împușcat mortal 14 persoane. Zilele trecute, cu doar o oră înainte de atacul de la Munchen (Germania), în care un iranian-german a împușcat 10 persoane într-un mall, Obama afirma cu toată gura că că Donald Trump amplifică prea mult pericolul terorismului. 

Poate ar fi fost bine ca Obama să afle de la vreunul din consilierii lui bine-plătiți că, potrivit unui proverb românesc, nimeni nu este profet în țara lui. Pentru știința lui Obama, România este o țară mică din Europa, care a avut un prim-ministru (Adrian Năstase) condamnat pentru corupție, un alt prim-ministru (Victor Ponta) denunțat că a furat proprietate intelectuală, pe șeful unui partid politic important (Liviu Dragnea, de la PSD, rămas totuși la șefia partidului, ca salvator providențial) condamnat la închisoare cu suspendare și pe șeful Senatului (Călin Popescu-Tăriceanu) trimis în judecată pentru fals în declarații. Exemplele pot, eventual să continue. Cu o conducere aproximativ penală, România merge înainte având capitala nu la Budapesta, ci la București. 

Donald Trump avea dreptate când afirma, după atentatele de la Bruxelles, că mari orașe-grădină ale Europei au devenit în prezent "găuri de iad". Ca de obicei, a fost aspru criticat de fătucile și guguștiucii activați de fundațiile sorosiste. Astăzi, însă, în orașele importante din Germania, Franța, Belgia ș.a., lumea umblă cu nervii în pioneze, iar dacă pocnește vreun dop de șampanie, se aruncă toți pe sub mese suspectând un atac cu bombă. Înainte de a trece strada, oamenii se uită și acum
la stânga, la dreapta, în jos și în sus. Terorismul unor extremiști sunniți produce efecte masive și scufundă un întreg continent în insecuritate. Europa a devenit un câmp de luptă și niciodată problematica terorismului internaționalizat nu a fost mai acută. 

Pe ultima sută de metri a mandatului său, Barack Obama mai derulează câte-o glumiță, câte-un discurs strălucit, dar în urma lui, moștenirea va rămâne grea. Organizația teroristă Statul Islamic (ISIS sau DAESH), nederanjată vizibil de puterea NATO și a coaliției militare condusă de Administrația lui Obama, stă bine bine-merci în Siria și lovește precis orașele europene, prin "lupii singuratici" care-i jură credință. Primitivii nu atacă forțele de ordine: ucid la întâmplare civili- copii, femei și bărbați. 

În plus, liderii Uniunii Europene par să nu se fi deșteptat încă din somnolența lor politică. Asemeni lui Obama, actuala garnitură de lideri ai UE- condusă ferm de cancelarul german Angela Merkel (Germania este cel mai mare contributor la pușculița Uniunii Europene) au combătut viguros terorismul prin declarații, dar nu sunt în stare să îl combată și prin acțiuni. Nonșalanța cu care Merkel a permis intrarea in UE a două milioane de refugiați musulmani din Siria, Irak și din unele țări africane este egalată doar de haosul în care este aruncată Europa în prezent. În numele umanității, refugiații afectați de războiul din Siria trebuiau ajutați. Problema este că Uniunea Europeană nu a activat niciun mecanism de control al identității sau istoriei lor și că printre acești oameni s-au strecurat haotic mulți refugiați economici și- previzibil, după cum au avertizat serviciile secrete- mulți potențiali susținători ai Statului Islamic. Războiul terorismului islamist a fost exportat în Europa "prin neglijența" unora care se intitulează "înalți reprezentanți ai UE"- oameni care care jonglează cu viețile unor cetățeni europeni, cum jonglează bunicuțele ciorapii tricotați în lână. 

În doar opt zile, au fost patru atacuri teroriste în Europa: la Nisa (Franța), de Ziua Bastiliei, un tunisian a ucis 84 de oameni și a rănit alți 250, din care 49 în stare critică, după ce a intrat în plin în mulțime cu un camion. La Wuertzburg (Germania), un afgan de 17 ani a rănit patru persoane cu un topor, pe un tren de pasageri. La Munchen (Germania), un iranian-german de 18 ani a împușcat mortal zece oameni și a rănit 16 într-un mall comercial.  Iar în Marea Britanie, doi bărboși descriși ca fiind asiatici au încercat să răpească un soldat în fața unei baze militare a RAF. Momentan, ISIS a revendicat primele două atacuri. Dacă Donald Trump a păcătuit prin exagerare, asta se va vedea. Românii au, însă (pentru știința lui Barack Obama) și un proverb de extremă înțelepciune: "Gura păcătosului adevăr grăiește".

foto- Un rebel cecen și armele sale: după eșuarea califatului din Caucaz, extremiștii ceceni au emigrat, prin Turcia lui Erdogan, către califatul ISIS- DAESH

2 comments:

Alexandrau Vascu said...

Total de acord cu Dvs.

Maria Stela Petrean said...

ŞI TARE MÃ TEM CÃ VOR MAI FI,....!!!